Začalo druhé kolo ankety na grafickou výzdobu trafostanice

Druhé kolo ankety má rozhodnout o grafickém ztvárnění trafostanice za boskovickým finančním úřadem. Tentokrát mohou občané vybírat z návrhů od pěti různých autorů. Jestli se vítězný návrh na trafostanici skutečně objeví, však není jisté.

V prvním kole občané vybírali jeden ze tří návrhů streetartového výtvarníka Pavla Lišky. „Vzhledem k tomu, že se v průběhu ankety přihlásili další zájemci, kteří jsou ochotni zdarma věnovat městu svoje nápady a návrhy a kterým chceme dát příležitost, a také k tomu, že se v komentářích na facebookovém profilu města objevily i názory, že se nelíbí ani jeden návrh, rozhodli jsme se pro pokračování ankety druhým kolem,“ vysvětlil tiskový mluvčí radnice Jaroslav Parma.

Návrh číslo 1, vítěz prvního kola
Návrh číslo 1, vítěz prvního kolastáhnout foto
Návrh číslo 2
Návrh číslo 2stáhnout foto
Návrh číslo 3
Návrh číslo 3stáhnout foto
Návrh číslo 4
Návrh číslo 4stáhnout foto
Návrh číslo 5
Návrh číslo 5stáhnout foto

Do druhého kola postoupil vítězný návrh Pavla Lišky z prvního kola a je doplněn novými návrhy. Hlasování probíhá na webuna Facebooku do 15. června 2018. Hlasovat je možné také formou SMS ve tvaru: „TRAFO navrh cislo X“, odeslané na číslo 777 254 232 nebo odesláním čísla vašeho návrhu na jaroslav.parma@boskovice.cz, a to rovněž do 15. června.

S autory jednotlivých návrhů však radnice zatím není domluvena na finanční odměně. V rozpočtu je sice vyhrazena částka 80 tisíc korun, s tak vysokou cenou pro vítěze se ovšem nepočítá. Podle šéfa investičního odboru Petra Zouhara byla částka v rozpočtu nadsazena. S jednotlivými výtvarníky dosud nikdo o ceně za realizaci jednotlivých návrhů nejednal a radnice rozhodně není připravena zaplatit celých 80 tisíc. Určitou představu o ceně prý město má, ale Petr Zouhar ji nechtěl specifikovat. Vše bude záležet na domluvě s autorem vítězného návrhu. „Pokud by měl někdo přemrštěné požadavky, tak ten návrh nepřijmeme, i kdyby v anketě vyhrál,“ připustil šéf investičního odboru.

další zpravodajství