Zpravodajský přehled za leden

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v lednu na Boskovicku událo.

Cena tepla z Centrálního zásobování teplem nakonec mírně poklesne.

Příští jednání městské rady se bude zabývat umístěním polopodzemních kontejnerů na odpad. Kromě toho chce radnice v některých lokalitách vyzkoušet nabídku nádob na třídění odpadů přímo do domovů.

Městská rada se seznámila s plánovanými úpravami veřejné zeleně. Z větších revitalizačních akcí se plánuje město zaměřit na zeleň v sídlištních blocích mezi ulicemi Komenského a Husova a na revitalizaci vodní nádrže ve Vratíkově.

V nemocnici pokročila jednání s odborovým klubem lékařů. Byla podepsána kolektivní smlouva.

Studenti boskovického gymnázia se zúčastnili mezinárodní konference FerMUN (Ferney Model United Nations) v Ženevě.

Rada schválila obsazení jednotlivých komisí. Nakonec bude ustavena i kulturní komise.

Na boskovickém úřadě obchází vlastní směrnici na zadávání veřejných zakázek. Ty se rozdělují na dvě či více, aby každá z nich byla za nižší cenu a mohla se zadat snadnější cestou bez soutěže jen formou přímé objednávky.

Radnice zveřejnila plán oprav dětských a sportovních hřišť. Nové se stavět neplánují.

Konalo se veřejné setkání k nové knihovně a byla ustavena pracovní komise, která má projekt připravovat.

Velký zájem diváků zaznamenala v loňském roce boskovická kina. Panorama odehrála 765 představení, která navštívilo 50 404 diváků. V letním kině se hrálo 51 představení a navštívilo je 12 618 diváků.

Pozemek s budovou bývalé soukromé podnikatelské školy na Havlíčkově ulice koupil Miroslav Friš. Na parcele chce vybudovat bytový dům s dvaceti byty a následně přestavět i budovu bývalé školy.

Developerská společnost NWD Group, jejímž spoluvlastníkem je boskovický realitní makléř Jan Tajovský, koupila od Jihomoravského kraje budovu bývalého oděvního učiliště na Havlíčkově ulici. Jaké plány s ní mají, nechtěl Tajovský prozradit. Stejně tak ani nechtěl komentovat prodej dvou domů na Hálkově ulici, kde v minulosti byla pizzerie Angeli a prodejna s holandským nábytkem. Na místě těchto domů by měl podle ještě nedávné nabídky na webu vzniknout dvoupodlažní polyfunkční dům.

Pět parcel s výhledem na město v lokalitě Pod Střelnicí, kde probíhá výstavba bytů, skoupil developer, který na nich naplánoval vlastní projekt. Na pozemcích postaví třípatrové domy, v každém podlaží poté bude jedna bytová jednotka.

V Bořitově přestaví náměstí.

V Kunštátě plánují stavbu nové hasičky.

Letovická městská rada odvolala kvůli špatnému hospodaření šéfa Technických služeb.

Autor výzvy Okupace 1968 umístil v Olešnici u pomníku s pěticípou hvězdou cedulku s nápisem Armádě rudější o naši krev. Vydržela tam asi 10 dní.

Takřka dva a čtvrt milionu korun vynesla letošní Tříkrálová sbírka na okrese Blansko.

Redakce Tichých uveřejnila Boskotimes – zásadní poselství o Boskovicích za 100 let.

další zpravodajství