Zpravodajský přehled za únor

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v únoru na Boskovicku událo.

Neoficiální objížďka Dukelské ulice
Neoficiální objížďka Dukelské ulicefoto: Tomáš Znamenáček

Boskovice se připravují na uzavírku ulice Dukelská. Kromě oficiálních objízdných tras připravilo město také jednu neoficiální – od ulice Ludvíka Vojtěcha ke Šmelcovně. Obyvatelé z bezprostřední blízkosti Dukelské dostanou povolenky k průjezdu přes staveniště.

Boskovičtí zastupitelé se na neveřejném zasedání seznámili s prezentací firmy Agel, která projevila zájem o provoz boskovické nemocnice.

Vedení města prověřuje, za jakých podmínek by bylo možné pořídit sportovcům nafukovací halu. Cenu zatím neznáme, ale už je potvrzeno, že by se nafukovačka vešla za základní školu na Sušilově ulici, na místo dnešního hřiště.

Na zastupitelstvu se nakonec sportovní hala neprojednávala, přestože se o to sdružení Sportovci pro Boskovice pokusilo.

Boskovice vyvěsí na radnici Vlajku pro Tibet.

Zastupitelé odmítli nabídku na koupi jízdárny za 8 milionů korun.

Radnice rozdělila dotace do sportu. Oproti původním plánům přidala sportovcům ještě 200 tisíc, celkem tak dostanou 4 115 000 korun.

Školská rada boskovické základní školy nedoporučila radě města vyhlašovat konkurz na ředitele školy. Vedení města tento záměr ohlásilo již v loňském roce.

Jednatel nemocnice Miloš Janeček vysvětloval na zastupitelstvu, proč jsou v Boskovicích tak dlouhé čekací doby na vyšetření pomocí ultrazvuku.

Městské lázně čeká rekonstrukce relaxační části za 2,5 milionu korun.

Předškolní děti by měly pravidelně chodit cvičit do sokolovny.

V Židovském obecním domě začal jarní blok přednášek Mezigeneračního centra.

Soukromé agentury mají velký zájem o pořádání koncertů v letním kině. Letos možná přijede i Karel Gott.

Nezaměstnanost na okrese Blansko se drží pod krajským i celorepublikovým průměrem.

další zpravodajství