Zpravodajský přehled za říjen

Výběr nejdůležitějších událostí uplynulého měsíce v Boskovicích a okolí podle redakce Ohlasů. Přečtěte si stručný zpravodajský přehled toho nejpodstatnějšího, co se v září na Boskovicku událo.

Nové zrcadlo na křižovatce ulic Havlíčkova a Boženy Němcové
Nové zrcadlo na křižovatce ulic Havlíčkova a Boženy Němcovéfoto: Tomáš Trumpeš

Konaly se volby do Poslanecké sněmovny. Taky v Boskovicích, na okrese Blansko i v Jihomoravském kraji vyhrálo hnutí ANO.

V Boskovicích pokračovala debata o možném převodu nemocnice na kraj. Ten se nakonec rozhodl, že o nemocnici nemá zájem.

Město Boskovice by se mělo dočkat zastavění proluky na Bílkově ulici.

Své plány v Boskovicích představil městský architekt Zdeněk Fránek.

Vedení nemocnice nejprve oznámilo, že se dohodne s bývalým ekonomickým náměstkem Tomášem Julínkem na kompenzaci za ušlou mzdu. Přesná podoba dohody nebyla do konce října známá a podle jednatele nemocnice Miloše Janečka není ani jistá. Městská rada jakožto valná hromada nemocnice jednateli doporučila ponechat věc na rozhodnutí soudu.

Kapacita boskovické mateřské školy je dostatečné, letos se v ní začalo vzdělávat 413 dětí. Příští rok přibudou dvě nové třídy v přístavbě, využity by měly být pro děti mladší 3 let.

Byl dokončen chodník ke hřbitovu.

Na křižovatce ulic Havlíčkova a Boženy Němcové přibylo zrcadlo. O složité dopravní situaci na tomto místě jsme dříve informovali.

Městský úřad bude mít nový rezervační a vyvolávací systém.

Nový památník by měl mít v roce 2019 kardinál Tomáš Špidlík. Odhalení se plánuje u příležitosti 100. výročí jeho narození.

Probíhá rekonstrukce sokolovny. Město zároveň řešilo dluh, který sokolům vznikl, protože od začátku roku neplatili úhrady za využívání prostor.

V Letovicích v Tyršově ulici otevřeli expozici věnovanou historii města.

Češi se stali mistry světa v malé kopané. Svými výkony přispěli i reprezentanti Jan Koudelka ze Suchého a Ondřej Paděra z Boskovic.

Hudebně-taneční videoklip natočili v Boskovicích hudební skladatel Zdeněk Král a tanečnice Kristýna Štarhová. Skladba Tracktor je ke zhlédnutí na YouTube.

další zpravodajství